Celtic Seasons

Celtic Seasons

2024 Celtic Seasons poster verkleind

November….  De zon staat laag aan de hemel als wolken haar al niet verhullen. De dagen worden korter, de nachten donkerder. De berooide akkers hullen zich in nevel en mist. De aarde komt tot rust en bereidt zich voor op de winter.

Ervaar samen met ons en de Keltische Folkband Windbroke de magische wisseling van de ‘Celtic Seasons’. In twee bijzondere concerten voeren we je mee met het draaiende wiel der seizoenen. Schaar je rond de verwarmende klanken van eeuwenoude Keltische liederen en melodieën. Laat je meeslepen in mystieke sferen, vrolijke en melancholieke muziek en zang. Een tijd voor bezinning. Een tijd van inkeer en rust.

Première

Dirigent/componist Christian Blaha en koorlid/dichteres Coby Aarnoudse hebben speciaal voor deze gelegenheid een stuk gecomponeerd en geschreven, getiteld: “Jaarwiel, een cantate voor vrouwenkoor, spreekstem en piano”. Het is een prachtig hedendaags stuk dat, aan de hand van Keltische jaarfeesten, de wisseling van de seizoenen beschrijft. We zijn super trots op ons stuk dat tijdens deze concerten voor de allereerste keer te horen is. Een echte première dus! Rien Balkenende gaat ons hierbij op de piano begeleiden.

Deze hedendaagse benadering van ‘Celtic Seasons’ vormt een spannende aanvulling op de traditionele tunes en songs uit de rijke Keltische traditie, die koor en band samen brengen. Het monumentale karakter van de Kleine Kerk van Veere en Grote Kerk van Groede vormen het passende decor voor deze twee bijzondere concerten.

De Folkband Windbroke brengt al twintig jaar traditionele Keltische muziek uit streken waar deze traditie terug te horen is in de volksmuziek. Streken als Schotland, Ierland, Wales, Bretagne en Galicië zijn daarvan de bekendste. Met gemiddeld 25 concerten per jaar, meestal in historische gebouwen, heeft de band regionale bekendheid opgebouwd.

Zaterdag 16 november 2024, 15.00 uur
Kleine Kerk, Kapellestraat 27, Veere

In de pauze is koffie, thee of een drankje verkrijgbaar.

Toegangskaarten à € 15,- zijn te koop via Ticketkantoor  of voor aanvang aan de deur.

VSBfonds logo kleur rabo GemMiddelburg